Tegels

Een vloer in de woonkamer kan veel te verduren krijgen: Kinderen spelen er op, er wordt veel op gelopen met hakken of werkschoenen, er valt wel eens wat op en ze worden met enige regelmaat vies. Daarom kiezen veel mensen voor tegels in de woonkamer of andere ruimtes in huis. Tegels zijn namelijk naast hygiënisch ook duurzaam, slijtvast en uitermate geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast zijn tegels niet alleen toepasbaar op de vloer, maar ook op muren en wanden. Decoratieve wandtegels zijn in diverse structuren, vormen en kleuren verkrijgbaar en toepasbaar. Maar wat zijn nou de voordelen van tegels?

 

  • Tegels zijn hygiënisch
  • Nemen geen stof en geuren op
  • Zijn gemakkelijk te onderhouden en te reinigen
  • Goede tegels gaan een leven lang mee
  • Zijn uitermate geschikt voor vloer- en wandverwarming
  • Ruime keuze in het aanbod tegels qua vorm, kleur en structuur.

 

Verschil tussen wand- en vloertegels

Over het algemeen kan een vloertegel ook op een wand geplaatst worden. Andersom is dit vaak niet van toepassing. Dit komt omdat een wandtegel over het algemeen dunner is en daardoor minder druk kan weerstaan. Wanneer u gaat lopen op een wandtegel bestaat de kans dat de tegel beschadigd of zelf scheurt, barst of breekt. Let bij een tegel vooral op de slijtweerstand.

Gemakkelijk te onderhouden

Tegels zijn eenvoudig te onderhouden. Door wekelijks de tegels schoon te maken met een neutraal schoonmaakmiddel blijven uw tegels lang mooi. Gebruik een schoonmaakmiddel zonder zuren zodat de tegels niet worden aangetast. Daarnaast is het niet aan te raden om middelen met olie te gebruiken, omdat deze oliën een laagje over de tegels leggen waardoor de tegel glad of anders van kleur kan worden. Om er zeker van te zijn dat u de tegelvloer op de juiste manier behandelt vraagt u na oplevering de juiste behandelmethode voor uw specifieke tegel.

Een houtlook tegelvloer

Tegels zijn er in alle soorten en maten. Zo is een van de laatste trends de houtlook tegelvloer. Het uiterlijk van een houten vloer met het onderhoud en gemak van een tegelvloer. Deze tegelvloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming en gaat daarnaast ook nog eens een leven lang mee. Houtlook tegels zijn tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden. 

Andere tegeltrends

De meeste tegeltrends zijn tijdloos, zeker wanneer we kijken naar de laatste trend: Groot, groter, grootst. De XXL-tegel creëert optisch meer ruimte doordat er minder voegen nodig zijn, waardoor er een egaal geheel ontstaat. Ondanks het grote formaat kunnen de tegels toch relatief dun gehouden worden zonder dat dit ten koste gaat van de stevigheid. Hierdoor is de tegel op zowel vloer als wand toepasbaar. Het formaat van de grote tegels begint bij 30 x 30 cm en kan oplopen tot wel 120 cm. Tegels zijn niet alleen als vierkant formaat verkrijgbaar, maar ook als bijvoorbeeld rechthoekig. Deze rechthoekige, langwerpige vorm zorgt voor een nog ruimtelijker effect waardoor de ruimte langer of breder lijkt.